Стринг Арт Трио

Радионица за виолину,
Радионицу води: Стринг Арт Трио

String art trio

    „String art” трио је основан 2011. године као спој ентузијазма, пријатељства, љубави према музици и жеље за уметничким изражавањем три колегинице. Остварио је више целовечерњих концерата, значајне наступе на свечаним академијама, отварањима изложби, књижевним вечерима, као и наступе на манифестацијама попут Ноћи музеја, Књижевнog фестивалa„Think Thank Town”, Данa града Лесковца. Као потпуно нетипичан и нестандардан гудачки састав ( две виолине и виола ), овај ансамбал подразумева додатни ангажман чланица у погледу обрада музичке литературе, па је највећи део њиховог целокупног репертоара ( класична, pop-rock, evergreen, староградска музика ) у виду сопствених ауторских аранжмана.

    Оливера Павловић је рођена у Лесковцу. Нижу и средњу музичку школу завршила је у родном граду у класи проф. Марине Ракочевић. Студије виолине је уписала на Музичкој академији на Цетињу у класи проф. Ирине Јашвили, а дипломирала у класи проф. Уроша Пешића. Била је члан неколико камерних ансамбала, а пар година и запослена као извођач у оркестру РТЦГ. Тренутно ради као професор виолине у Музичкој школи „Станислав Бинички” у Лесковцу. Њени ученици су добитници престижних награда на републичким и међународним такмичењима. Стални је члан Камерног оркестра „Amoroso”, дуа „Belle” и „String art” триа.

    Марија Бесарабић-Ристић је рођена 1980. год. у Лесковцу, где је завршила основну и средњу музичку школу. Студирала је у Приштини, а дипломирала у К. Митровици- Звечану и почела већ у току студија да се бави педагошким радом у Музичкој школи у Бујановцу, Грачаници, Врању и Лесковцу. Тренутно ради као професор виолине у Музичкој школи у Врању, где са својим ученицима остварује запажене резултате на такмичењима. Стални је члан Камерног оркестра „Amoroso” из Лесковца. Од 2011. године сарађује са своје две блиске и драге колегинице у оквиру „String art” триа и остварује значајне наступе. Удата је и мајка је шестогодишње девојчице.

    Милица Цакић је рођена 1983. год. у Лесковцу. Нижу музичку школу је завршила у класи проф. Маје Цакић, а средњу у класи проф. Бобана Стојилковића у Лесковцу. Дипломирала је виолину на Музичкој академији у Источном Сарајеву у класи проф. Дејана Михаиловића, а магистрирала на истом факултету у класи проф. Јована Богосављевића. Током школовања је добила разне награде и признања на различитим музичким такмичењима, фестивалима и смотрама као солиста и као члан камерних састава. Била је ангажована као извођач у више оркестара ( Омладински симфонијски оркестар југоисточне Европе, „Camerata academica” из Сарајева, Сарајевска филхармонија, NORBAL String Orchestra, „Amoroso” ). Ради као професор виолине у МШ„Станислав Бинички” и члан је дуа „Belle” и  „String art” триа

Share

Распоред емитовања образовних садржаја

Видео галерија

40 година постојања МШ "Стеван Христић"


35 година постојања МШ "Стеван Христић"


Посета манастиру Високи Дечани


Певачка група Плетеница - Братимљење у Бачкој Паланци


 
Joomla templates by Joomlashine
My title page contents