Снежана Спасић

Радионица за етно и соло певање,
Радионицу води: Снежана Спасић

Snezana Spasic

    Snežana Spasić (1969.), izvođač tradicionalne muzike, rođena je u Pirotu.Od 1989. godine živi u Nišu.
    Posle desetogodišnjeg iskustva člana i soliste Akademskog hora Univerziteta u Nišu, samostalno započinje istraživanje i pevanje tradicionalnih pesama sa prostora Balkana. Pored interesovanja za duhovnu i svetovnu muziku, nastupala je i sa džez i pop sastavima. U toku višegodišnjeg istraživanja i pevanja, došla je do svog autentičnog muzičkog izraza koji se razlikuje od tradicionalnog shvatanja narodne muzike. Pored brojnih solo nastupa u Srbiji, nastupala je u inostranstvu, u Bugarskoj, Mađarskoj i Slovačkoj. Radila je sa Sanjom Ilićem i "Balkanikom", Ratkom i Radišom Teofilović, grupom "Hazari" i drugima. Kao vokalni solista učestvovala je u realizaciji diska sa muzikom iz filma "Zona Zamfirova" (2002). Snima za nacionalni radio i TV program od 1997. godine.
    Niška etno postava "NAISSU predvođena vokalom Snežane Spasić na karakterističan način — istovremeno originalan ali veoma veran tradiciji — prezentuje muzičko nasleđe juga i istoka Srbije.
    "NAISSU čine vokal — Snežana Spasić, violončelo, tarabuka i daire — Vladimir Kovačević, violina i vokal — Slobodan Jeftić, oboa, makedonska tambura, blok flauta, frule goč, vokal-Marjan Radevski, kaval, brač, tambura prim, gajde vokal-Aleksandar Vasov i glumac, koji kazuje narodne pesme i predanja — Aleksandar Marinković. Svi ljudi okupljeni u grupi NAISSA su profesionalni umetnici koji žive i stvaraju u Nišu i bez obzira na poteškoće i marginalizaciju ponisavlja u srpskoj kulturi, uvereni su da je Niš kulturni i umetnički pokretač Srbije."

Share

Распоред емитовања образовних садржаја

Видео галерија

40 година постојања МШ "Стеван Христић"


35 година постојања МШ "Стеван Христић"


Посета манастиру Високи Дечани


Певачка група Плетеница - Братимљење у Бачкој Паланци


 
Joomla templates by Joomlashine
My title page contents