Октет Ebony

Радионица за кларинет
                                     Радионицу води:   Проф. Милош Мијатовић и Еbony октет,
                                     Студенти ФМУ у Нишу:  Никола Стефановић, IV година
                                                                            Андрија Мирковић, III година
                                                                            Ђорђе Јовановић, II година
                                                                            Мирослав Ћорда, II godina

Radionica za klarinet

    Miloš Mijatović, klarinetista (Niš, 1982) diplomirao na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Nikole Srdića i Aleksandra Tasića. Specijalističke studije završio na Fakultetu umetnosti u Nišu u klasi profesora Ante Grgina. 

    Trenutno je na doktorskim studijama  Fakultetu umetnosti , Univerziteta u Nišu u klasi profesora Ante Grgina. Dobitnik je brojnih nagrada na takmičenjima u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je specijalne nagrade za kulturu grada Novog Sada i ministarstva kulture.  Tokom studiranja sarađivao je sa eminentnim profesorima širom sveta. Miloš Mijatović je redovan član Internacionalneasocijacije klarinetista  ICAu Americi i Evropske asocijacije klarinetista ECA. Radi kao docent na Fakultetu umetnosti , Univerziteta u Nišu. Profesor Miloš Mijatović svira na klarinetima marke Selmer, model Recital.

    Oktet Ebony je osnovan 2011.godine pod upravom prof. Miloša Mijatovića, docenta Fakulteta umetnosti u Nišu. Oktet sačinjavaju studenti Fakulteta umetnosti sa svih godina studijskog programa klarinte, glavni predmet. Za ovaj kratak period Ebony oktet je imao veliki broj nastupa.Glavni cilj okteta je promocija klarineta uopšte. Ebony oktet je učestvovao na brojnim koncertima od kojih su značajniji koncerti ,,Konstantinu u čast’’ povodom 1700 godina od Milanskog edikta i  humanitarni koncert ,,Srce za decu’’…Oktet Ebony je dobio naziv po koncertu Igora Stravinskog za klarinet i orkestar ,,Ebony’’.
   Članovi Ebony okteta: Nikola Stefanović, Andrija Mirković, Aleksa Stojadinović, Djordje Jovanović, Miroslav Ćorda, Šade Ereg, Vladimir Dinić i Sejda Arišanović.

 

Share

Распоред емитовања образовних садржаја

Видео галерија

40 година постојања МШ "Стеван Христић"


35 година постојања МШ "Стеван Христић"


Посета манастиру Високи Дечани


Певачка група Плетеница - Братимљење у Бачкој Паланци


 
Joomla templates by Joomlashine
My title page contents