Биљана Миљковић

Радионица за флауту,
Радионицу води:Биљана Миљковић

Biljana Miljkovic

    БИЉАНА МИЉКОВИЋ  рођена је 1970. године у Лесковцу. Основно и средње образовање стекла у Музичкој школи „Станислав Бинички“ у Лесковцу на вокално-инструменталном одсеку – флаута.
Истиче се као успешан ученик и школу презентује на више такмичења.
    Године 1988.уписује Факултет музичке уметности у Скопљу у класи проф. Бети Станковске. Добитник је прве награде на последњем Савезном такмичењу у Херцег Новом у оквиру бивше СФРЈ.
   Као студент почиње са педагошким радом у Музичкој школи „Станислав Бинички“ у Лесковцу у настави флауте и камерне музике. У оквиру свог двадесетчетворогодишњег рада са својим ученицима остварила је преко 80 награда на Републичким и Међународним такмичењима. Њени ученици су Лауреати у различитим категоријама на фестивалима Музичких и балетских школа Србије: такмичењу „Петар Коњовић“ (Београд), Такмичењу дрвених дувача (Пожаревац), Међународном такмичењу „Даворин Јенко“ (Београд), Фестивалу флаутиста (Ваљево), Италија (Тревизо, Тортона...), European union of music competition for youth ,,OHRID PEARLS"2013.
    Више пута је жирирала на такмичењима из дисциплине флауте и камерне музике.
  Реализовала је више реситала као и наступе са камерним оркестром „Аморозо“, Скопском филхармонијом. Њени наступи су забележени у Лесковцу, Врању, Нишу, Крушевцу, Ужицу, Вршцу, Новом Саду, Београду, Охриду, Скопљу ...
  Године 2012.у Свечаној сали Града са целом својом класом ученика прославила је 20 година успешног педагошког рада.
   Тренутно је директор школе Музичке школе „Станислав Бинички“ у Лесковцу. (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. )

Share

Распоред емитовања образовних садржаја

Видео галерија

40 година постојања МШ "Стеван Христић"


35 година постојања МШ "Стеван Христић"


Посета манастиру Високи Дечани


Певачка група Плетеница - Братимљење у Бачкој Паланци


 
Joomla templates by Joomlashine
My title page contents