Владимир Кох

Радионица за виолину,
Радионицу води: Владимир Кох

Vladimir Koh

  Владимир Кох (Београд, 17. март1964) је српски виолиниста и професор на Факултету уметности Универзитета у Приштини.

    Образовање :Рођен у музичкој породици, Кох је рано испољио свој таленат за музику. Завршио је виолину и теоретски одсек у Музичкој школи "Јосип Славенски" у Београду, а затим започео студије на Факултету музичке уметности у Београду, положивши пријемни испит као први на ранг листи на смеровима Виолина и Општа музичка педагогија. У току студија је освајао највише награде на републичком и савезним такмичењима из виолине и солфеђа. Дипломирао је 1984. године у класи проф. Ј. Петровић-Ласко и наставио усавршавање на Женевском конзерваторијуму, у класи Р. Земанског, концертмајстора Оркестра романске Швајцарске.  

    Каријера: Владимир Кох заузима истакнуто место међу српским оркестарским музичарима. Каријеру је започео као концертмајстор Филхармоније младих и Симфонијског оркестра ФМУ у Београду. Уследили су ангажмани у професионалним оркестрима. Као стални или гостујући концертмајстор, заменик концертмајстора или први виолиниста, наступао је у саставу многих оркестара у земљи и иностранству: Симфонијског оркестра РТБ-а, Симфонијског оркестра "Станислав Бинички", Камерног оркестра „Симфонијета“, Симфонијског оркестра Camerata Serbica, оперских оркестара Народног позоришта у Београду и Камерне опере Мадленијанум, Симфонијског оркестра Радио-телевизије Приштина, Новосадског камерног оркестра, Титоградског симфонијског оркестра, Симфонијског оркестра Тенерифе и Камерног оркестра Pro Classica (Шпанија), Камерног оркестра „Гофредо Петраси“ у Риму.

    Такође је наступао и као солиста са овим оркестрима, изводећи стандардни виолински репертоар (Бах, Моцарт, Вијењавски, Сибелијус...). Међу диригентима са којима је сарађивао су и: Борислав Пашћан, Ђура Јакшић, Ванчо Чавдарски, Александар Спасић, Владмир Крањчевић, Бојан Суђић и други.

    Као члан Трија Бароко, гудачког џез трија, клавирског џез квинтета, у дуу са флаутисткињом Сањом Стијачић... наступао је широм Србије, Црне Горе, Шпаније, Италије и Грчке.

    Педагошка делатност: Владимир Кох предаје у звању доцента на Факултету уметности Универзитета у Приштини од 2001. године, а предавао је и на Академији лепих уметности у Београду и више музичких школа у Београду и Крагујевцу. Међу његовим ученицима и студентима су и концертмајстори Нишког симфонијског оркестра, Камерног оркестра Amoroso и Филхармоније младих, хонорарни члан Македонске филхармоније, професори виолине у музичким школама у Србији и окружењу.

Share

Распоред емитовања образовних садржаја

Видео галерија

40 година постојања МШ "Стеван Христић"


35 година постојања МШ "Стеван Христић"


Посета манастиру Високи Дечани


Певачка група Плетеница - Братимљење у Бачкој Паланци


 
Joomla templates by Joomlashine
My title page contents