Концерт и радионица камерног састава „String Art Trio“ 14.04.2014. године

     Дана 14.04.2014. године у Музичкој школи „Стеван Христић“ у Станишору одржана је музичка радионица за виолину и камерно музицирање под вођством чланова камерног састава „Стринг Арт Трио“ чији састав чине Оливера Павловић (Професор виолине у Музичкој школи „Станислав Бинички“ у Лесковцу), Марија Бересабић- Ристић (Професор виолине у Музичкој школи у Врању) и Милица Цакић (Професор виолине у Музичкој школи „Станислав Бинички“ у Лесковцу). Професорке су имале прилике да ученике преслушају и дају смернице за даљи рад и напредак у свирању овог инструмента, отклањању техничких недостатака.

    Причале су о значају камерног музицирања и која је примена гудачких инструмената у овој области. А затим, након радионице, ученици су имали прилику да на концерту овог трија чују како класичну музику, тако и популарну и филмску музику. Наступ је са одушевљењем прихватила публика, која је уживала у вођењу кроз разичите стилове и жанрове.

  • DSC_0210
  • DSC_0211
  • DSC_0215

Захваљујемо се чланицaма трија на гостовању и издвојеном времену и раду са ученицима, као и предивном концерту одржаном у сали Музичке школе „Стеван Христић“.

Share

Видео галерија

35 година постојања МШ "Стеван Христић" Гњилане - Станишор (1979 - 2014) Посета манастиру Високи Дечани Певачка група "Плетеница"

 

Видовданско песничко бдење - прослава Видовданана КиМ - Манастир Грачаница 27. јун 2015. године from RTV PULS on Vimeo.

 

 
>

Где се налазимо?


Прикажи Muzička škola "Stevan Hristić" Stanišor на већој мапи
Joomla templates by Joomlashine