Концерт и радионица камерног састава „String Art Trio“ 14.04.2014. године

     Дана 14.04.2014. године у Музичкој школи „Стеван Христић“ у Станишору одржана је музичка радионица за виолину и камерно музицирање под вођством чланова камерног састава „Стринг Арт Трио“ чији састав чине Оливера Павловић (Професор виолине у Музичкој школи „Станислав Бинички“ у Лесковцу), Марија Бересабић- Ристић (Професор виолине у Музичкој школи у Врању) и Милица Цакић (Професор виолине у Музичкој школи „Станислав Бинички“ у Лесковцу). Професорке су имале прилике да ученике преслушају и дају смернице за даљи рад и напредак у свирању овог инструмента, отклањању техничких недостатака.

    Причале су о значају камерног музицирања и која је примена гудачких инструмената у овој области. А затим, након радионице, ученици су имали прилику да на концерту овог трија чују како класичну музику, тако и популарну и филмску музику. Наступ је са одушевљењем прихватила публика, која је уживала у вођењу кроз разичите стилове и жанрове.

  • DSC_0210
  • DSC_0211
  • DSC_0215

Захваљујемо се чланицaма трија на гостовању и издвојеном времену и раду са ученицима, као и предивном концерту одржаном у сали Музичке школе „Стеван Христић“.

Share

Распоред емитовања образовних садржаја

Видео галерија

40 година постојања МШ "Стеван Христић"


35 година постојања МШ "Стеван Христић"


Посета манастиру Високи Дечани


Певачка група Плетеница - Братимљење у Бачкој Паланци


 
Joomla templates by Joomlashine
My title page contents